Bangladesh utfärdar varningssignal 2 när cyklonen Gulab hägrar över Bengalsbukten

Satellitbild visar cyklonen Gulabs utveckling över Bengalbukten

Det förväntas träffa Indiens Odisha, Andhra Pradesh på söndag

Den djupa fördjupningen över den östra centrala bukten i Bengalen och angränsande områden har rört sig västerut och intensifierats till cyklonen Gulab.

Bangladesh Met -kontoret har uppmanat sjöhamnarna i Chittagong, Cox’s Bazar, Mongla och Payra att lyfta avlägsen varningssignal nr 2.

Stormen centrerades cirka 570 km sydväst om Chittagong -hamnen, 520 km sydväst om Cox’s Bazar -hamn, 450 km söder om Payra -hamnen och 470 km söder om Mongla -hamnen vid 21 -tiden på lördagen, enligt den särskilda väderbulletinen.

Den maximala ihållande vindhastigheten inom 54 km från cyklons centrum är cirka 62 km / h och stiger till 88 km / h i vindbyar och byar. Havet kommer att vara mycket grovt nära cykloncentret, sa det.

Alla fiskebåtar och trålare över North Bay och djuphavet har uppmanats att förbli nära kusten och fortsätta med försiktighet. De rekommenderas också att inte ge sig ut på djuphavet.

Cyklonen Gulab kommer sannolikt att träffa kusten i Indiens Odisha och Andhra Pradesh i söndags, säger Indiens meteorologiska avdelning (IMD).

Den cyklonstormen kommer sannolikt att röra sig nästan västerut och korsa norra Andhra Pradesh-södra Odishakusten mellan Kalingapatnam och Gopalpur runt söndagskvällen, rapporterade New Indian Express och citerade Met-kontoret.

En cyklonvarning har utfärdats för norra Andhra Pradesh och angränsande södra Odishakuster. En “orange” varning har också utfärdats för Andhra Pradesh och Odishakusten, står det.

Den “orange” varningen utfärdas som en varning för extremt dåligt väder med risk för avbrott i pendlingen med väg- och järnvägsavstängningar och avbrott i strömförsörjningen.

You may also like...