Mikrovågshack säger att vi har värmt upp maten helt fel

Mikrovågsugn kan bara kräva mer eftertanke än man skulle inse.

Eller det är åtminstone vad en viral TikTok -video föreslår, som visar tre mikrovågshackar som kan hjälpa till att säkerställa att dina snabba måltider värms upp jämnt.

Enligt verifierad TikTok -skapare och STEM -examen Isabella Avila kan hemmakockar dra nytta av att placera sina rätter på kanten av en mikrovågsplatta istället för att sätta den i mitten.

Mormors virala diskmaskinhack hävdar att man löser ett åldersproblem

“Du vet när du värmer upp maten i mikrovågsugnen och vissa delar av den är tillräckligt varma för att bränna din mun och andra delar av den är frusen”, sa Avila i början av sitt 26-sekunders klipp, som har visats av fler än 6,5 miljoner människor.

Avila, 22, fortsatte: “Jo det händer för att du faktiskt inte borde ha maten mitt på tallriken här. Den ska ligga på kanten så att den faktiskt kan rotera och laga jämnt.”

 

MAMMAS KLÄVARE ‘BACK-TO-SCHOOL SHOE SHOPPING’ HACK HJÄLPAR FÖRÄLDRAR SOM HANDLAR BARNFRI

Det andra snabba tipset som Avila delade visade TikTok -användare hur man jämnt värmer två måltider samtidigt.

Avila rekommenderade att stapla en maträtt ovanpå en mugg för “höjdfördelning” medan den andra skålen placerades på andra sidan av mikrovågsplattan.

Sist men inte minst berättade Avila för sina följare att tillsättning av en “liten kopp vatten” i en mikrovågsugn när man värmer upp mat som pizza eller pasta kan hjälpa till att förhindra fuktförlust.

Medan Avila hävdade att tekniken håller maten “återfuktad”, sa de också att vattnet hjälper till att “stoppa den från att bli för seg.”

BEACH DAY SANDWICH HACK IMPRESSES TIKTOK: SPARAR TID PÅ LUNCH PREP

TikTok -videon, som ursprungligen publicerades den 12 augusti, har fått mer än 906 100 likes och 4450 kommentarer. Det har också delats mer än 21 100 gånger.

According to verified TikTok creator and STEM graduate Isabella Avila, home chefs can benefit from placing their dishes on the edge of a microwave plate rather than putting it in the center.

Enligt verifierad TikTok -skapare och STEM -examen Isabella Avila kan hemmakockar dra nytta av att placera sina rätter på kanten av en mikrovågsplatta istället för att sätta den i mitten. (iStock)

“Önskar att jag hade vetat det för 10 år sedan”, kommenterade Lingualizer-en populär språkinlärande YouTuber från Österrike.

“Jag har helt klart använt min mikrovågsugn fel hela tiden”, skrev en annan användare.

Avila svarade inte omedelbart på Fox News begäran om kommentar.

 

Det här är inte första gången en video för köksapparatens livshack har blivit viral på TikTok. I slutet av juli förvånade TikTok -skaparen Brunch with Babs användarna av appen med sin diskmaskinhack, som erbjöd en lösning för att torka disk som fortfarande är våta i slutet av en rengöringscykel.

You may also like...